logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

"max50km-drempels" bocht Groot Hertoginnelaan

Door: Helle
February 2, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De Groot Hertoginnelaan maakt onderdeel uit van de route voor nood- en hulpdiensten. Om deze reden kunnen er geen drempels worden aangebracht.

Groot Hertoginnelaan veiliger maken door een verkeersdrempel te plaatsen waar je met 50 km/h prima over kunt rijden (maar niet met 70).

In het deel van de Groot Hertoginnelaan tussen kruispunt Conradkade en kruispunt Valkenbosplein wordt door auto's en motoren regelmatig veel te hard gereden. Ik heb het idee dat de flauwe bocht uitnodigt tot 'even scheuren'. Er wordt dan keihard opgetrokken, flink gas gegeven, en weer hard geremd bij het volgende stoplicht. Zelfs in dat korte stukje (ca. 400 meter) worden snelheden van 70, 80 km/h gehaald en ik denk soms nog wel hoger. Vanuit mijn huis zie ik motorrijders vaak 'opzij hangen' op hun motor, alsof ze op een racecircuit zijn.

Dit geeft veel geluidsoverlast, maar wat nog belangrijker is: het is erg onveilig voor overstekende fietsers en voetgangers. Met name het zebrapad en fietsoversteekpunt bij de Morsestraat is m.i. een gevaarlijk punt, zeker bij snelheden boven de 50 en nog des te meer vanwege het beperkte zich in de bocht (vooral vanuit Valkenbosplein richting Conradkade).

Het lijkt mij een mooie oplossing om halverwege de bocht (ongeveer bij de aansluiting met de Voltastraat) in beide richtingen een verkeersdrempel te plaatsen. Daarbij wordt vaak meteen gedacht aan van die hoge 30-km-drempels, maar dat is helemaal niet nodig. Buiten de bebouwde kom zijn er genoeg voorbeelden van lage drempels in gebieden waar 60 km/h mag worden gereden. Zo iets lijkt mij erg geschikt voor dit deel van de Groot Hertoginnelaan: een drempel die oncomfortabel is als je daar met meer dan 55 à 60 km/h overheen rijdt. Rijd je 50, dan zul je er nauwelijks iets van merken. 


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel