logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Groener hek rond het schoolplein

Door: Christien
February 2, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. In overleg met de school worden de mogelijkheden besproken.

Het schoolplein waar spelen, sporten en samenkomen kan meer groen gebruiken. Het groene stalen hek, willen we 'groener' maken met struiken!

We genieten samen met school De Bonte Vlinder van een bijzonder plein!  De kinderen spelen, volwassenen sporten en we hebben er onze buurtactiviteiten zoals het zomerfeest en Sint-Maarten. Samen met de school houden we het schoon en veilig. Daar hebben we regelmatig contact over. Het groen op het plein is kwetsbaar omdat er zoveel gebruik van gemaakt wordt. Regelmatig planten we ' versterking' en deze keer willen we graag een aanvulling van planten en struiken langs het hek aan de Egelantierstraat. Voor nog meer groen speelplezier!


Argumenten

Eens

Bibeth | February 2, 2020 3:46 PM

Goed idee Christien, dank voor het initiatief! Ik ben voor, mits .... er wel zicht blijft op het schoolplein vanuit de straat. En er nog wel fietsen tegen het hek kunnen staan zolang daar niet echt een andere oplossing voor is.

Reageren


Bob | February 3, 2020 11:31 AM

Het groen kan natuurlijk ook aan de straatzijde aangeplant worden, kinderen gebruiken de spelplaats t/m/ het hek. Plantenbakken bestand kan ook uitgebreid worden. Voor de fietsen zou uitbreiding van de fietsenstalling op de speelplaats een uitkomst zijn.

Reageren


Marijn | February 3, 2020 9:52 PM

Ik denk dat het nieuwe groen best wel aan de speelplaatszijde geplaatst kan worden. Met onderbrekingen (soort stippellijn van groen). Dan kunnen de kinderen tot aan het hek spelen, maar dat moet niet overal, en je houdt nog wel het uitzicht op het plein. Je kan struikjes ook laag houden.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel