logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

HTM trambanen fatsoeneren

Door: Narada
January 29, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Het beheer en onderhoud van het tramspoor is de verantwoordelijkheid van de HTM. Zij zijn van plan om de remise te verplaatsen. Vooralsnog lukt het niet om hier een alternatieve plek voor te vinden. Bij een eventuele herontwikkeling van de remise zal ook onderzocht worden of dit deel van de Laan van Meerdervoort meegenomen kan worden. Van een herontwikkeling is nu echter nog geen sprake.

Het stuk Laan van Meerdervoort tussen de Goudenregenstraat en Lijsterbesplein is het lelijkste deel van de Laan mede vanwege de trambanen.

Kan HTM verantwoordelijkheid nemen voor de uitstraling van dit deel van de Laan van Meerdervoort? HTM is beheerder van de middenberm. Deze middenberm oogt onaantrekkelijk en onverzorgd. Bij de recente renovatie van de weg en trotoirs is er niks gedaan aan de middenberm. De palen voor de hoogspanningskabels zijn ouderwets en onverzorgd. Er ligt een driedubbel spoorwelke nooit allemaal tegelijk gebruikt worden. Hulpdiensten hebben twee sporen tot hun beschikking. Dus er kan gevraagd worden of het derde spoor verwijderd kan worden? Zijn er mogelijkheden om de middenberm te fatsoeneren? Kan de uitstraling verbeterd worden en meer passend gemaakt worden bij de omgeving? Zijn er groene, moderne of juist klassieke oplossingen?
Dit is het “lelijkste” deel van de Laan. Zonder groen in het midden is het ook geen laan meer. HTM kan een grote bijdrage leveren aan de uitstraling van dit deel. Is het überhaupt nog nodig een tramremise midden in de stad te hebben? De wijk zou heel goed een andere bestemming voor dit kavel kunnen gebruiken. 


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel