logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Verruimen regels omtrent 'bezoekersparkeren'

Door: Gemeente
January 29, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De tijd tussen het parkeren en aanmelden wordt niet verruimt. De parkeerapp biedt de mogelijkheid om voertuigen van te voren aan te melden en een starttijd voor in te voeren.

Meer tijd geven om het bezoek aan te melden wat op bezoek komt.

Graag zou ik willen zien dat de regels omtrent het “bezoekersparkeren”van de gemeente Den Haag worden aangepast.

Wat is nl het geval :

Enige tijd geleden bracht een bevriend echtpaar ons een bezoek. Zij parkeerden hun auto bij ons in de straat. Omdat er geen plaats was voor de deur hebben zij de auto wat verderop in de straat moeten parkeren. Hij zit al jarenlang in een rolstoel en zij is ook niet meer goed ter been. 

Zodra zij bij ons binnen waren hebben wij hun auto aangemeld bij “bezoekersparkeren”.

Wat schetst onze verbazing toen wij enige tijd na dit bezoek van onze vrienden te horen kregen dat zij die dag van het bezoek een bekeuring hadden gekregen ten bedrage van € 70,00. In de tijd die verstreek tussen het parkeren van hun auto en de daadwerkelijke aanmelding is hun auto geflitst en betrapt op “parkeren zonder te betalen”. In de praktijk betekent dit dat bij dit huidige systeem jouw bezoekers steeds her risico lopen op een bekeuring omdat de tijd tussen parkeren en aanmelding voor risico van de bezoeker is. 

 Het meest lullige aan dit verhaal is dat een uitgebreid bezwaarschrift helemaal niets opleverde. 

Oplossing : de tijd tussen het daadwerkelijke parkeren en de aanmelding bij “bezoekersparkeren”wat verruimen met 5/10 minuten.

Dit betekent dan dat wanneer de tijd tussen het “flitsen”en de daadwerkelijke aanmelding niet meer bedraagt dan 5/10 minuten er geen sprake meer is van een parkeerovertreding. 

Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel