logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

doorgang parkje met aangelijnde hond

Door: Felice
January 28, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. In de stad wonen veel mensen dicht bij elkaar. Hierbij willen we de buitenruimte multifunctioneel met elkaar kunnen gebruiken. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn voor honden om los te lopen op aangewezen locaties. Op andere locaties krijgen gebruiksfuncties als spelen, recreëren en natuur de voorkeur. Het Rode Kruisplantsoen is aangewezen als ecologische verbindingszone. De hoofdfunctie van de ecozone is natuur. Om de natuurfunctie en mogelijkheid voor ontspanning op de speel- en ligweiden te faciliteren zijn aan één zijde van het water honden niet toegestaan. Ook aangelijnde honden hebben een verstorende invloed op de aanwezige natuur (gedrag, geur, niet opgeruimde uitwerpselen). Aan de zijde van de Segbroeklaan is het lopen met de hond (aangelijnd dan wel loslopend) over de gehele lengte van de ecozone toegestaan om de hondenbezitters tegemoet te komen. Wanneer de hond in zijn doen en laten niet te vertrouwen is of onder appel te houden is, is het überhaupt niet verstandig (omwille van de veiligheid van de hond en andere weggebruikers) de hond los te laten lopen.

wonende aan de Hanenburglaan zou ik graag met een aangelijnde hond de Segbroekparkjes door willen steken naar Sportlaan/Vogelwijk.

Zoals andere bewoners zonder hond zou ik ook graag van de rust en schoonheid in de Segbroekparkjes genieten door er een rondje te kunnen lopen met 
aangelijnde hond. Bv. aan zijde waar niet de speeltuin is (to. Ieplaan) + in deel 
bij Kwartellaan in een gedeelte rond de grote vijver. Ook 1 van de 2 paden in het kleine parkje, to. waar de kerk stond, moet kunnen. 
Op zijn minst moet het mogelijk zijn om door te steken naar de Vogelwijk. 
Voornamelijk in deel park bij Kwartellaan moet je met hond het laatste stuk 
door een vrijwel onbegaanbaar modderig paadje langs verkeergeraas lopen om op Sportlaan/Kwartellaan te komen. En wil ik naar het bos zou ik graag doorsteken naar Houtrustlaan ipv. om te lopen langs drukke en gevaarlijke 
Segbroeklaan. 
Dit veroorzaakt geen verstoring van natuur want hond is 
aangelijnd, er is geen verstoring van spelende kinderen en geeft meer gebruik 
van het park ook in de winter, dus toezicht in het parkje. 
Sowieso wil ik voorstellen er meer toezicht te houden op hangjongeren en/of 
scholieren. En op mensen die hun hond er laten jagen op de vogels .
 Vnl. 's avonds wordt er met scooters door het park gescheurd, rotzooi
achtergelaten en lawaai gemaakt door schreeuwen, muziek en vuurwerk.
Dit is zeker niet bevorderlijk voor veiligheid en rust in park voor de dieren die er leven en voor de mensen die er komen om te ontspannen.
 Niet onbelangrijk: voor iedereen! moet een mogelijkheid bestaan
om te kunnen genieten van ons wijkgroen. 
Ik weet dat bewoners van de flats aan de Sportlaan het ook heel erg fijn vinden door het parkje te kunnen lopen met hun hondje.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel