logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Speeltuin Irisplein opwaarderen

Door: Hendrike
January 28, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. De speeltuin is over circa. 2 jaar aan vervanging toe. Vanaf dat moment zal samen met de buurt gekeken worden hoe de speeltuin vernieuwd kan worden. In de tussentijd wordt de trampoline vervangen omdat deze is afgeschreven.

- trampoline vervangen- balspelplaats met rubber inrichten achter huisje; - toestelen groen voor tweejaarige weg: nieuwe in hout, rubber

Deze maatschappelijk heel belangrijke speeltuin in de Bloemenbuurt wordt van leeftijden 1 tot 14 jaar bezoekt. Ik stel voor om te analyseeren, hoe met deze leeftijden beter rekening gehouden kan worden. Voor de jongste en oudste kinderen bijvoorbeeld nieuwe toestellen: jongste: kleine veilige klim/glijbaan; oudste: draaimolen met cirkelvlak/mini skatepipe?

Sommige toestellen zijn gevaarlijk (lichtgroene glijbaan) en moeten vervangen worden! Kleine kinderen vallen op hun hoofd op de tegels! 

Achter het huisje ontstaan bij regen kuilen en modder. Balspeel is dan niet meer mogelijk; rubberbedekking en kleine doelen zijn een goede voorsteel en creeren een belangrijke ontmoetingsplek voor kinderen met de leeftijd 5-8.

Meer natuur op dit plein: bijvoorbeeld het huisje begroenen

etc.
Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel