logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Naar 1richtingsverkeer in smalle straten

Door: Joost
January 27, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. Het riool in de Bomenbuurt is aan vervanging toe. Dit moment biedt kansen om te onderzoeken of te smalle straten niet beter ingericht kunnen worden als éénrichting.

Sommige smalle straten zijn druk en hier kan niet gepasseerd worden. Hierdoor ontstaan onwenselijke situaties. Liever 1richtingsverkeer.

In veel kleine straatjes rondom de Fahrenheitstraat is het druk en kunnen auto's elkaar niet passeren. Toch kunnen auto's hier van twee richtingen inrijden. Auto's moeten achteruit of een zijstraat inrijden. Soms gehaast of geïrriteerd en hierdoor zie ik wel eens gevaarlijke situaties en opstoppingen. Mij lijkt 1richtingsverkeer in deze straten hoe dan ook veel veiliger en meer ontspannen rijden. Zowel voor fietser als automobilist. Voor mij betreft het vooral een onwenselijke situatie bij de Cypresstraat omdat deze bij de Albert Heijn, de speeltuin en de Populier(school) uitkomt waar alle fietsers (scholieren), kleine kinderen en auto's bij elkaar komen. Maar denk dat ook vele andere straten zoals de Berkstraat, Eikstraat, Populierstraat (smalle stuk) en de Esdoornstraat er baat bij hebben 1richting te zijn.

Argumenten

Eens

gemeente | January 29, 2020 7:11 PM

Dit is ook aan de hand op de Hanenburglaan. Op het stuk van de Fahrenheitstraat tot aan de Larixstraat, zou het mooi zijn om dat ook een richting te hebben. (Resi Kersten)

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel