logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Verbod op voeren duiven: ongezond, overlast

Door: Elles
January 27, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. In Den Haag kennen we geen verbod op het voeren van vogels. Het instellen van een algehele verbod is niet wenselijk omdat dit zou betekenen dat niemand meer vogels mag voeren.

Enorm veel duiven zijn ziekteoverbrengers en het voer dat overal ligt zorgt voor muizen en ratten. De uitwerpselen geven schade en overlast.

Het is in de zomer geen pretje om lekker buiten in je tuin te eten. De kans dat er vieze veren en erger uitwerpselen op je bord of op je hoofd terecht komen is groot. Ook hebben we al diverse malen muizen gehad en heb ik ratten zien lopen die op het voer dat overal verspreid ligt afkomen.
Ook het continue gefladder van de populatie van 60-120 duiven komt af en toe je neus uit en dan ga je van ellende maar naar binnen.
Een paar duiven echt geen proleem maar dit is te erg en zou zonder voeren ook niet ontstaan zijn. 
Om van de shcade aan auto's en lichtkoepels nog maar te zwijgen.
Herhaaldelijk bij de politie en de wijkagent melding gedaan nadat gesprekken met de betreffende persoon geen effect hadden. 
Helaas zonder resultaat/terugkoppeling of wat dan ook. Een verbod lijkt mij echt niet overdreven en de enige oplossing.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Eli | January 27, 2020 8:11 PM

En legaliseer het afschieten van deze beesten! (nee hoor grapje) Gun mensen hun plezier bij het voeden van deze lieve duiven, het zal toch niet helpen om de populatie te verkleinen met een verbod. Mensen worden alleen maar gek van regeldrift.

Reageren


Login om verder te gaanCancel