logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Breder str./schuine P-vakken+bestem. verkeer

Door: Elles
January 27, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De Beeklaan is inderdaad een smalle straat maar voldoet aan de eisen die hieraan gesteld worden. De straat breder maken heeft als nadeel dat dit ten koste gaat van het trottoir. Voor schuin parkeren geldt dit in belangrijke mate ook. Om schuin in te kunnen parkeren is meer ruimte nodig om goed in te kunnen steken en uit te kunnen rijden en geeft ook een ander straatbeeld (niet synchroon). Daarom kiezen we er in Den Haag voor om te parkeren langs de huizen. Als er ook nog fietsen de straat inrijden wordt het inderdaad nog smaller/gevaarlijker. Het is helaas niet mogelijk om fietsers te verbieden de straat in te rijden. Dit is een algemene regel die overal geldt. Wat wel zo is, is dat het riool aan vervanging toe is. De verwachting is dat binnen een aantal jaar de voorbereidingen hiervoor starten. Dat moment biedt kansen om met bewoners in gesprek te gaan over de wensen voor de straat.

Straat is te smal, schuin parkeren beter, minder schade ook onveilig voor fietsers i.c.m. alleen bestemmingsverkeer mss m.u.v. fietsen.

Dit kleine stukje beeklaan is te smal waar door parkeren erg lastig is en het voor fietsers gevaarlijk is. Sinds een paar jaar mogen fietsers van beide kanten inrijden en dat past niet. Graag straat verbreden of schuin inparkeren dit is makkelijker dan fileparkeren. Ook zou het helpen als er op dit stukje alleen bestemmingsverkeer zou komen, fietsers kunnen dan nog van beide zijden inrijden.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel