logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Trottoirs versmallen i.v.m. parkeer overlast

Door: Bob
January 27, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De stoepen in de wijk zijn in sommige straten al redelijk smal. Het versmallen van trottoirs doet de gemeente liever niet omdat dit ten koste gaat van de begaanbaarheid van het voetpad. Met name voor bewoners met een kinderwagen of rollator is dit vervelend.

Trottoirs met één tegel versmallen na riolering herbestrating, dit t.b.v. doorstroming voetgangers.

Auto's worden tegenwoordig steeds breder (SUV, Volvo, BMW, Mercedes, enz.) en parkeren in de smalle straten zoals in mijn geval in de Egelantierstraat (ruim) op het trottoir omdat vuilniswagens en pakketdiensten toch moeten passeren. Bewoners met een rollator, scootmobiel en bakfiets hebben dan grote moeite hun weg te vervolgen. Daarom het voorstel om aan beide zijden van de straat, daar waar mogelijk, het trottoir met 1 straattegel te versmallen, dat levert ca 60 cm bredere rijbaan op en dan alle auto, s verplicht parkeren op rijbaan.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Marion | February 3, 2020 11:26 PM

Zo krijgen mensen met rolstoelen en kinderwagens het nog een stuk lastiger. Probeer met deelauto's het aantal auto's in de wijk te verminderen zodat de parkeerdruk afneemt. Snappcar, MyWheels, Deel zijn uitstekende alternatieven voor eigen autobezit!

Reageren


Login om verder te gaanCancel