logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Jeu de Boulesbaan op het Kastanjepleintje

Door: carola
January 25, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Het Kastanjeplein is een druk bezochte speelplek waar dagelijks veel jonge kinderen spelen. Ruimte om jeu de boule te spelen zal nader moeten worden onderzocht. Het gesprek hierover zal worden aangegaan met de indiender.

Jeu de Boulesbaan op het Kastanjepleintje

Het zou leuk zijn als er op het Kastanjepleintje een jeu de boulesbaan gerealiseerd zou kunnen worden.
Dat kan jong&oud een beetje verbinden nl het speeltuintje en de 50plus woningen boven AH. Langs het speeltuintje aan de kant van AH en aan de kant van de Kastanjestraat staat aan beide kanten een lange rij ‘prikstruiken’ waar regelmatig een bal in verdwijnt en de kinderen er vaak met schaafwondjes uitkomen. Als ze die (ook nog lelijke) struiken weghalen zou daar een mooie jeu de boulesbaan kunnen worden gemaakt.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Inge | January 27, 2020 2:47 PM

Het kastanjeplein is ingericht voor kinderen tot 12 jaar.
Een jeu de boulebaan betekent het afgraven van het speelveld (kunstgras ) omdat er een bak met grint en drainage geplaatst zou moeten worden. Weg speelveld.
Jeu de boules wordt gespeeld met stalen ballen van ongeveer 700 tot 800 gram. Je moet om een veld dus een hoog hek plaatsen om ongelukken te voorkomen. Een veld is ongeveer is ongeveer met loopruimte 14 meter lang en 4 meter breed. Waar moet je nog met je baby/kind zitten?

Reageren
carola | January 29, 2020 2:42 PM

Het is vanzelfsprekend dat het niet de bedoeling is om de speelruimte kleiner te maken maar juist om er ruimte bij te creëren door die akelige doornstruiken te verwijderen.Arjen | January 28, 2020 8:30 PM

Jeu de Boules-banen zijn veredelde hondenuitlaatplaatsen. Dat lijkt me niet de bedoeling op een plein waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar spelen.

Reageren
carola | January 30, 2020 8:38 PM

Dat zal idd heel vervelend zijn maar de jdb-baan zou zich bevinden binnen het terrein van het speeltuintje en dat is nu ook geen hondeuitlaatplaatsLogin om verder te gaanCancel