logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Groendaken en / of Zonnepanelen

Door: Allard
January 25, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. De gemeente stimuleert het vergroenen en het treffen van andere energiebesparende maatregelen door het verstrekken van subsidie. Zie hiervoor: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/duurzaamheid.htm. Daarnaast ondersteunt de gemeente initiatieven van bewoners om collectief zonnepanelen aan te schaven. In Den Haag zijn hier meerdere voorbeelden van. In de Bomen- en Bloemenbuurt is een werkgroep Duurzaamheid actief. Zij verstrekken informatie om de bewustwording te vergroten.

De gemeente inventariseren naar de wens om collectief gesubsidieerde zonnepanelen te plaatsen en / of groendaken aan te leggen

De gemeente zou kunnen inventariseren bij alle bewoners en VVE's in de Bloemenbuurt of er interesse is om collectief zonnepanelen en / of groendaken te laten aanleggen.
Indien hier voldoende interesse voor is, zou de gemeente zelf e.e.a. deels kunnen financieren / subsidieren zodat het voor iedereen een (financieel) haalbare kaart wordt. 
Als er voldoende interesse is, dan kunnen er mooie deals gemaakt worden met aannemers die in een keer een groot deel van de buurt kunnen verduurzamen.

V.w.b. sedumdaken (groendaken) zijn de voordelen legio:
1 - Afwatering wordt hiermee direct aangepakt. Zie ook de vele voorstellen in dit ideenbus om tuinen minder te bestraten, maar te beplanten)
2 - Meer vogels etc. worden gestimuleerd om zich in de buurt te nestelen en zo komt natuur weer dichter bij de mens.
3 - Dakvervangingen kunnen hiermee langer worden uitgesteld.
4 - plaatsen van bijenkorf op groendak
5 - Google Maps fotos tonen een groen straatbeeld ipv alleen maar zwarte teerdaken
etc.

Argumenten

Eens

I.C. | January 28, 2020 11:27 AM

Geweldig idee! Het is een hele klus om dat per VVE helemaal te gaan uitzoeken.

Reageren


Marion | January 28, 2020 10:08 PM

Prima! Benader Staedion voor de woningen in Acacia-/Beuk- en Elsstraat. Dat zijn heel wat vierkante meters dak die uitstekend geschikt zijn voor zonnepanelen en groen. Misschien zelfs een daktuin?

Reageren


Annabelle | February 2, 2020 3:18 PM

Heel goed idee om dit collectief op te pakken of om het laagdrempelig te maken. NU moet je dit particulier allemaal uitzoeken en is er weinig bekendheid. Het zou ook al fijn zijn als die meer gepromoot wordt door gemeente.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel