logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Rustieke straatverlichting

Door: carel
January 24, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. In wijken die niet zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht worden geen klassieke lichtmasten geplaatst. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk hoger dan de kosten voor moderne lichtmasten waardoor deze niet overal kunnen worden geplaatst.

De herinrichting van de straten in de bomenbuurt (vervanging riolering) bieden een kans tot mooiere en vriendelijkere straatverlichting

De straatverlichting in de bomenbuurt is verre van fraai te noemen. Zowel de vormgeving als de kleur van het licht zijn zakelijk, hard en afstandelijk. Is sommige wijken in Den Haag is dit anders aangepakt. Daar zijn meer oorspronkelijke lantaarnpalen neergezet met een warmere kleur van het licht. Vergelijk ook hoe sfeervol de de verlichting in Leiden is (zie bijgevoegde foto)! Als de riolering in de bomenbuurt wordt vervangen zal er sprake zijn van een herinrichting van de straten en het meubilair. Een unieke kans om dan de verlichting aan te passen. Een vriendelijke en zachte uitstraling zal ook de sfeer en het gevoel van geborgenheid veiligheid verhogen. De bomenbuurt is het waard!


Argumenten

Eens

Allard | January 25, 2020 12:11 PM

Nieuwe straatlantaarns hoeven niet vervangen te worden ook al zijn ze lelijk en zakelijk wat niet past in een gezellige wijk. weggegooid geld. Wat wel kan is dat het huidige felle witte licht vervangen kan worden door een warmere kleur. Sinds vervanging van oude straatlampen is de buurt er 's-avonds absoluut lelijker op geworden (mn door felle lichtkleur.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel