logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Mosquito tegen hangjeugd Irisplein

Door: Elmer
January 24, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De gemeente gaat geen mosquito plaatsen om de overlast van jongeren tegen te gaan. Jongeren maken onderdeel uit van de wijk. Als zij overlast veroorzaken wordt het jongerenwerk ingezet om met jongeren in gesprek te gaan. Daarnaast neemt de politie deze locatie ook regelmatig mee in haar ronde.

Hangjeugd veroorzaakt vooral in de weekends veel geluidsoverlast. Dit kan tegengegaan worden door plaatsing van zogenaamde 'mosquito'.

Het Irisplein wordt in het weekend 's avonds/'s nachts veel gebruikt door hangjeugd. Helaas zijn ze vaak luidruchtig, roken ze in het speeltuintje (wat niet is toegestaan) en wordt er gedronken.
Een zogenaamde 'mosquito' zorgt voor geluid van een frequentie wat alleen door jongeren hoorbaar is. Hiermee zou het speeltuintje voor de kinderen kunnen blijven en de (geluids)overlast 's avonds en 's nachts in het weekend kunnen verminderen of hopelijk verdwijnen. Eventueel zou ook een toegangsverbod na 22:00 uur 's avonds een optie zijn om ervoor te zorgen dat onze rustige wijk ook rustig blijft.


Argumenten

Eens

Martine | February 2, 2020 3:03 PM

Ook in de Sneeuwklokjestraat is er overlast van jeugd die uit de bar uit de Goudenregenstraat komen of daar geweigerd zijn. Regelmatig zijn er ruzies, vechtpartijen, spiegels van geparkeerde auto's worden kapot getrapt, er wordt op de hoek van de Goudenregenstraat en de Sneeuwklokjestraat gedronken en ligt de straat vol met glas wat gevaarlijk is voor kinderen en honden die daar lopen. Sowieso vind ik 3 uur sluitingstijd erg laat voor een bar in een woonwijk. Graag politie controle of camera's.

Reageren


Oneens

Allard | January 25, 2020 12:16 PM

Totaal niet mee eens. Ja, er wordt - m.n. in de zomer door jeugd op bankjes gezeten to soms laat. Maar echt en vooral overlast is totaal geen sprake van. Ik woon nog dichter bij het plein dan waar foto gemaakt is en slaap aan voorkant met ramen open. Als het - die 1 of 2 keer - te hard wordt gepraat / gelachen - roep ik even en is het stil daarna. Wonen aan een plein heeft consequenties die bij het aanschaffen van een appt. dienen te worden geaccepteerd. Ik vind het een gezellig pleintje !

Reageren


Eli | January 26, 2020 2:08 PM

Oke boomer. Ik vind het een beetje een lugubere suggestie al ik heel eerlijk mag zijn.

Reageren


Login om verder te gaanCancel