logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Egaliseren en herinrichten Goudenregenplein

Door: Paul
January 23, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Het Goudenregenplein is in 2015 heringericht. Voor het opnieuw herinrichten van het plein ontbreken de middelen.

Het Goudenregenplein is onzichtbaar en ongebruikt. Zonde! Dit zou het hart van de bomen en bloemenbuurt kunnen worden.

Den Haag staat bekend om haar mooie pleinen; rondom onze buurt heb je het mooie Sweelinckplein, het Regentesseplein, Koningsplein en Prins Hendrikplein. Stuk voor stuk mooie open ruimtes, met perkjes, elegante hekwerken, fontijnen etc. die allure geven aan een buurt. Bij de herinrichting van het Goudenregenplein is destijds gekozen voor een ophoging van het plein met een berm waardoor de hele ruimtelijke beleving is verdwenen. Dit is naar mijn mening echt heel erg zonde, een onbenutte prachtige open ruimte in onze wijk. Dit plein is de brug tussen twee winkelgebieden en zou dus het hart van de bomen- en bloemenbuurt kunnen vormen. 


Argumenten

Eens

Allard | January 25, 2020 12:26 PM

Ik ben jaloers op pleinen zoals Koningsplein, Fredrik Hendrikplein en Prins Hendrikplein. Vooral vanwege de gezellige bedrijvigheid van mensen, families en bypassers die zich daar graag even "willen zijn". Om dit te realiseren op Goudenregenplein zow ook geweldig zijn voor de lokale winkeliers die hard moeten werken voor hun geld. Het zou geweldig zijn als we iets van de sfeer en gezelligheid kunnen creeren zoals op Fahrenheitsraat.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel