Dit idee is niet haalbaar. In wijken die niet zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht worden geen klassieke lichtmasten geplaatst. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk hoger dan de kosten voor moderne lichtmasten waardoor deze niet overal kunnen worden geplaatst.
De bomen en Bloemenbuurt zijn ontworpen door architect Berlage en daar hoorde een type straatlantaarn bij. Helaas zijn die verwijderd.
Zeker mee eens. Ook met aanvulling van Emmy. De grote lantaarnpalen die nu bijvoorbeeld in de Populierstraat staan zijn zeer sfeerloos en passen niet bij een knusse straat zoals de Populierstraat. De ouderwetse klassieke lantaarnpalen zouden een stuk beter passen
Ik ben het in zoverre eens met bovengenoemde punten dat de Berlage lantaarnpalen prachtig zijn voor de brede doorgaande straten zoals bijv.Thomsonlaan, Ieplaan e.d. Voor de kleinere straten zouden de klassieke lantaarns, zoals in Duinoord mooier zijn. Een ding is zeker, de huidige lantaarns zijn inderdaad zeer ontsierend en niet duurzaam.
Zeker mee eens. Klassieke lantaarns passen perfect in de gezellige sfeer van de populierstraat
Mooie aanvulling op continue verbetering van de leefbaarheid van onze mooie bloemen- en bomenbuurt. Eens.
Pas inderdaad de lampen aan aan de bouwstijl van destijds. Mijn appt. komt uit '22......
Zorgen voor goede verlichting kan tegenwoordig prima, maar zorg wel voor stijl en sfeer in de wijk. Hou die nostalgie en sfeer in de wijk !!!!
Ik vind de genoemde lantaarnpaal niet passen bij de Beeklaan. Ik ben ook voor de klassieke lamp uit Duinoord.
Ik ben het er zeker mee eens voor brede straten. Ik woon zelf in de Wingerdstraat waar ze moderne lantaarnpalen neergezet hebben. Ik zou dan zelf de nostalgische lantaarnpalen die in de Notenbuurt staan erg mooi vinden en ook passend bij stijl van de huizen
U heeft dit in de oneens-sectie geschreven, maar zo klinkt het niet. :)
Past natuurlijk prachtig bij de buurt. Zou het mogelijk zijn om met een kleine aanpassing elektrischeauto's te kunnen opladen?