logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Verkeersveiligheid

Door: Valerio
January 21, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. De rioolvervanging in de Bomenbuurt biedt kansen om de straat in overleg met de buurt te vernieuwen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Leeplaan wordt verhandeld door veel fietsen met kinderen en kinderen en de kruispunten die ze passeren zijn gevaarlijk en ongereguleerd.

Het kruispunt tussen de Pijnboomstraat en de Leeplaan is bijzonder gevaarlijk, vooral in de ochtend tijdens schooluren. Veel kinderen en jongeren gaan door dat kruispunt op hun fietsen en worden vaak niet gezien in de ochtend ossen door het passeren van auto's. Het kruispunt is breed en de auto's van de Pijnboomstraat gaan snel verder zonder weg te geven. De veiligheid van voorbijgangers is in gevaar en daarom moet de kruising worden geregeld. U kunt nog steeds een kleine rotonde maken of een duidelijke horizontale bewegwijzering plaatsen die het verkeer regelt. Verder is het raadzaam om een fietspad te maken langs de Leeplaan, omdat deze vrij breed is.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Alberte | February 1, 2020 10:35 AM

Ik maak me meer zorgen om de huidige indeling van de Morsestraat. Deze is te smal voor de ochtendspits met autos in beide richtingen en fietsers in beide richtingen. zou het mogelijk zijn om het voetpad te versmallen waardoor er meer ruimte voor het wegverkeer komt.

Reageren


Remco | February 1, 2020 1:11 PM

Veiligheid voorop, maar toch oneens. Het is juist de breedte van Morsestraat die hardrijden veroorzaakt en zeker met een breede Ieplaan. Als de middenberm wordt verbreed en er in beide staarten klinkers komen, dan wordt rustig rijden aangemoedigd. Tegelijkertijd zou je een soort heuvel kunnen maken ter vervanging van de rotonde, want ik ben het wel eens dat het een gevaarlijk kruispunt is.

Aanvullend vind ik borden plaatsen vaak een uiting dat niet goed over de inrichting is nagedacht.

Reageren


Login om verder te gaanCancel