logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Verfraaien, verbeteren, aanvullen goengebied

Door: ED
January 21, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Het Rode Kruisplantsoen maakt onderdeel uit van de ecologische verbindingszone. Voor deze zone geldt dat er uitsluitend wordt ingezet op zoveel mogelijk inheemse soorten. Voor insecten is de toepassing van inheemse boom- en struiksoorten het beste is. Dit vanwege de afhankelijkheidsrelatie tussen insecten en hun leefomgeving. Deze afhankelijkheidsrelatie is opgebouwd sinds de IJstijd. Exotische soorten bieden vaak alleen nectar/stuifmeel, maar hebben geen rol in de volledige levenscyclus van soorten. De gemeente gaat terughoudend om met plaatsen van extra lichtmasten vanwege de extra beheerkosten die dit met zich meebrengt maar ook vanwege de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn als stad.

Planten insecten en bijenvriendelijke bomen in het park en plaatsen led verlichting

Planten insecten- en bijenvriendelijke bomen (terrarium daniellii en heptacodiummiconides) en plaatsen led verlichting (reagerend op beweging) in ons 
segbroekpark zodat alle jonge en oudere bewoners en gebruikers volop kunnen genieten van een gevarieerde natuur. 


Argumenten

Eens

Allard | January 25, 2020 6:06 PM

Eens, zie ook mijn idee mbt het plaatsen van bijenkorfen.

Reageren


Eli | January 26, 2020 1:19 PM

"Insecten- en bijenvriendelijk" en "LED-verlichting" gaan niet goed samen voordat er eerst goed gekeken wordt naar mogelijkheden. Normale LED heeft een enorme blauwe lichtpiek in het licht uitzendende spectrum, en dat is slecht voor dieren en insecten. Daarom is het belangrijk om eerst heel goed te oriënteren als gemeente voordat er beslissingen worden genomen op LED-straatverlichting. Het is erg jammer om te zien dat onjuist gekozen LED zeer populair aan het worden is.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel