logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Help je buurt, je buren of bejaarden.

Door: I.C.
January 21, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. De gemeente ondersteunt en facilliteert vrijwlligerswerk. Segbroek kent veel vrijwilligers maar er is altijd vraag naar meer vrijwilligers. De gemeente blijft vrijwilligers werven en ondersteunen en ondersteunt deze oproep om je aan te melden.

Oproep: Help je buurt, je buren of bejaarden.

Zelf ben ik al vrijwilliger, maar weet dat er niet voldoende vrijwilligers zijn om alles te doen wat gedaan zou moeten worden. Mocht je niet veel tijd hebben kan je ook helpen bij eenmalige activiteiten. Je kan als vrijwilliger vaak zelf bepalen hoeveel tijd je erin wil/kan steken. Mij geeft het in ieder geval veel voldoening iets in de directe omgeving te kunnen betekenen.

 Ik denk dat het niet nodig is iets nieuws op te zetten, er zijn namelijk al diverse mogelijkheden en initiatieven. Bijvoorbeeld:

 - Je kan je aanmelden als vrijwilliger bij bomenbuurtonline. Zij hebben diverse werkgroepen.

 - Je kan je aanmelden als vrijwilliger bij het Dr. Willem Dreeshuis. Je kan daar helpen bij activiteiten, een ommetje maken maken iemand die niet vaak buiten komt, individueel bezoeker worden bij een bewoner die geen/weinig familie heeft etc.

 - Je kan je inschrijven bij NEXTDOOR.nl / Bomenbuurt. Dit is een sociaal netwerk waarop mensen aan kunnen geven dat ze hulp bij een klus(je) nodig hebben, een boormachine willen lenen/uitlenen, de sleutels kwijt zijn etc etc

Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel