logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Vrije baan hulpdiensten Laan van Meerdervoort

Door: Martin
January 21, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De Laan van Meerdervoort voldoet aan de eisen die de hulpdiensten hieraan stellen. Daarnaast is de ambitie door het veranderende klimaat (regenbuien worden heviger) om steeds meer plekken in de stad te vergroenen. Groen houdt water vast en neemt dit op en helpt daarmee wateroverlast te voorkomen. Verstenen van trambaan is om deze reden niet wenselijk.

Bestraat de trambaan van Savornin Lohmanplein tot Azaleastraat om hulpdiensten vrije doorgang te verlenen.

Sinds de versmallingen van doorgaande wegen in Den Haag naar eenbaanswegen is de doorgang van hulpdiensten in het gedrang. Op de Laan van Meerdervoort kunnen politie, brandweer en ambulance gebruik maken van de vrije trambaan. Maar tussen Savornin Lohmanplein en Azaleastraat is die mogelijkheid er niet en maken de hulpdiensten vaak gebruik van het fietspad. Als de trambaan in dat gedeelte bestraat wordt, hoeven hulpdiensten niet meer vast komen te staan.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Eli | January 26, 2020 1:26 PM

Laten we het a.u.b. zo houden. Het is juist heel mooi dat er hier meer groen en minder bestrating is. Zo zou het op meerdere plekken moeten zijn.

Reageren


Alberte | February 1, 2020 11:10 AM

Het is juist zo mooi dat dit deel van de Laan groen is t.p.v. de trambaan. Het zou juist mooi zijn als dit op andere delen ook gerealiseerd zou worden.

Reageren


Login om verder te gaanCancel