logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Vergroenen plein nabij winkels Goudsbloemlaan

Door: Martin
January 19, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. Het Goudsbloemplein wordt in 2020 heringericht om de verkeersveiligheid en verblijfskwaliteit te verbeteren.

De ruimte tussen de winkels groener en als plein inrichten. Nu is het te steens alleen op auto's gericht. Sociale en geborgen buitenruimte.

Graag een plein realiseren (noem het Goudsbloemplein), waarbij niet alleen de parkeerplaatsen voor auto's op nummer 1 staan. Een groene plein (minder steens dan nu met al die parkeerplaatsen) waar het plezierig toeven is, waar rustig zitten en praten mogelijk is, waar mensen zich veilig voelen en elkaar ontmoeten (buren en passanten).  Dit past ook bij de speelplek nabij. Nb. Extra parkeerplaatsen zijn er nu al bij de jumbo.  Dus er kunnen best wat parkeerplekken weg bij herinrichting. Ik zie er graag een groener Goudsbloemplein voor terug!


Argumenten

Eens

Martien | January 26, 2020 2:42 PM

Ik ben het helemaal met de indiener eens. Het is geen plein maar een parkeerplek. De voetganger / fietser moet zich langs de auto's heenweurmen om van de ene kant van het plein naar de andere kant te lopen. De klanten zijn buurtbewoners die m.i. horen te lopen of te fietsen.

Reageren


Oneens

JM | January 20, 2020 11:15 AM

De Goudsbloemlaan is vooral een winkelgebied wat m.i. inhoudt dat er ook genoeg parkeerplaatsen aangeboden moeten worden om het voor de klanten aantrekkelijk te houden er boodschappen te doen. Het parkeerterreintje dat de Jumbo gecreëerd heeft, is (dacht ik) maar tot een bepaald uur open en dus geen doorlopende mogelijkheid voor klanten. Bovendien is de doorgang onder de poort smal, er loopt veel winkelend publiek (ook kinderen) met karretjes, kortom, ongelukken zijn niet uitgesloten.

Reageren


Login om verder te gaanCancel