logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Meer groen in openbare ruimte Thomsonlaan.

Door: I.C.
January 18, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. Het riool in de Bomenbuurt is aan vervanging toe. Dit moment biedt kansen om de straat in overleg met de buurt te vernieuwen.

Fietsnietjes verplaatsen en 2e parkeervergunning ontmoedigen ten gunste van de openbare ruimte

De openbare ruimte in de Thomsonlaan zou veel leefbaarder en groener gemaakt kunnen worden. Momenteel is het zo dat ter hoogte van de fietsnietjes lastig passeren is voor mensen met kinderwagens en rollators.
 Mijn voorstel is om de fietsnietjes die nu op het trottoir staan te verplaatsen naar de middenberm. Dit kost hooguit 4-6 parkeerplaatsen. Indien dit problemen zou opleveren, dan kan de gemeente ervoor kiezen de parkeervergunning voor 2e auto's te ontmoedigen.
 
 In de ruimte die vrijkomt kunnen bomen en/of bloembakken geplaatst worden voor een gezelliger straatbeeld en een aantrekkelijker uitstraling.


Argumenten

Eens

Peter | January 18, 2020 3:56 PM

Ik had hetzelfde idee over die fietsnietjes.

Reageren


Michael | January 21, 2020 11:47 AM

Een andere optie is om deel te nemen aan wijzijndeel. Dit een coöperatie die sinds november 2019 actief is met een groep buurtbewoners uit de bomenbuurt die meerdere auto's met elkaar leasen. https://wijzijndeel.nl/
Wellicht mensen die een auto hebben maar niet veel gebruiken of een tweede auto willen zouden hieraan mee kunnen doen. Dan verminderen we de auto druk in de Thomsonlaan.

Reageren
Walter | January 21, 2020 12:16 PM

Wat leuk dat je ons initiatief noemt Michael! Er is echt ruimte voor heel veel meer mensen bij DEEL in de Bomenbuurt. Wat dus betekent heel veel nieuwe vrije ruimte voor slimme ideeën zoals het bovenstaande idee.Michael | January 21, 2020 11:38 AM

Ik zou graag willen zien dat wij (bewoners Thomsonlaan) een boom adopteren en hierom heen een mooie groenbak maken en onderhouden. Er zijn al meerdere bomen versierd met een soort kleine tuin.
Wellicht een subsidie geven om de fietsen te parkeren bij de autodealer op de Goudenregenstraat. Hierdoor kunnen de fietsnietjes weg.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel