logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

honden in park tussen Sportlaan/Segbroeklaan

Door: Britte
January 18, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. In de stad wonen veel mensen dicht bij elkaar. Hierbij willen we de buitenruimte multifunctioneel met elkaar kunnen gebruiken. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn voor honden om los te lopen op aangewezen locaties. Op andere locaties krijgen gebruiksfuncties als spelen, recreëren en natuur de voorkeur. Het Rode Kruisplantsoen is aangewezen als ecologische verbindingszone. De hoofdfunctie van de ecozone is natuur. Om de natuurfunctie en mogelijkheid voor ontspanning op de speel- en ligweiden te faciliteren zijn aan één zijde van het water honden niet toegestaan. Ook aangelijnde honden hebben een verstorende invloed op de aanwezige natuur (gedrag, geur, niet opgeruimde uitwerpselen). Aan de zijde van de Segbroeklaan is het lopen met de hond (aangelijnd dan wel loslopend) over de gehele lengte van de ecozone toegestaan om de hondenbezitters tegemoet te komen. Wanneer de hond in zijn doen en laten niet te vertrouwen is of onder appel te houden is, is het überhaupt niet verstandig (omwille van de veiligheid van de hond en andere weggebruikers) de hond los te laten lopen.

We moeten in de Vogelwijk onze hond uitlaten omdat ze in een groot deel van het park niet mogen komen. Aangelijnd moet in gehele park mogen.

In het deel van het park dichtbij de rotonde waar Segbroeklaan en Sportlaan     samenkomen zijn honden geheel verboden. In de rest van het park mogen ze    alleen in een klein gedeelte komen. Daarom lopen mensen nu van grasveldje naar grasveldje in de Vogelwijk. Daar staan bijna geen vuilnisbakken om de hondenpoep in weg te gooien. Een park zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn,   zeker ook voor aangelijnde honden.


Argumenten

Eens

Peter | January 18, 2020 4:07 PM

Nooit begrepen waarom van de drie paden in het park er 2 verboden zijn voor honden en het pad het dichtst bij de Segbroeklaan een losloopgebied is.

Reageren


carola | January 20, 2020 12:17 PM

Mee eens, een loslopende hond op het grasveld langs de Segbroeklaan kan gevaarlijk zijn. Als de hond iets of iemand ziet aan de overkant dat hem triggert en plotseling oversteekt kan dat ongelukken veroorzaken

Reageren


Paul | January 24, 2020 5:11 PM

Volledig mee eens.
Om precies te zijn: het Professor Landsteinerpad, Doctor Bastingpad, Doctor van Dijkpad, Professor Bosschapad en Generaal Dufourpad zouden allemaal geopend moeten worden voor "honden aan de lijn". Vandaag de dag zijn de banken langs deze paden het domein van hangjeugd, met veel herrie en rotzooi als gevolg.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel