logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Betaald parkeren en OV stimuleren Fahr.straat

Door: Bas
January 18, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Overdag is het al betaald parkeren in de Fahrenheitstraat. Dit uitbreiden naar de zijstraten zou als gevolg hebben dat het probleem zich zal verplaatsen naar gebieden waar dan nog wel gratis geparkeerd kan worden. De winkelstraat is goed bereikbaar met het OV. De komende jaren blijft de gemeente hier ook in investeren. Het aanleggen van een groot parkeerterrein is vanwege het ontbreken van ruimte (Hanenburglaan is particulier eigendom) en de kosten niet mogelijk.

Betaald parkeren invoeren in het winkelgebied en daarbuiten grotere gratis parkeergelegenheid realiseren. Daarnaast OV meer promoten.

Met name op zaterdag is het moeilijk om als bewoner in het winkelgebied een parkeerplek te vinden door winkelend publiek, met als gevolg véél rondjes rijden en de auto ver weg parkeren (tot op de ieplaan of de bloemenbuurt). Te verbeteren door:
(a) het OV te promoten. Ons mooie winkelgebied is perfect bereikbaar met het OV, tram 3 stopt letterlijk voor de deur!
(b) betaald parkeren ook overdag invoeren, in en om het winkelgebied. Ter compensatie en om te zorgen dat ondernemers geen klanten verliezen is het dan goed om extra gratis parkeergelegenheid te realiseren net buiten het winkelgebied. Mogelijk bij de flats aan de hanenburglaan? Of de P-garage bij Albert Heijn? Of andere suggesties?


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel