logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Brug van de Verbinding

Door: Wouter
January 17, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. Het aanleggen van een brug is een sympatiek idee maar tegelijkertijd ook erg kostbaar in aanleg en beheer en onderhoud. Om deze reden kan het idee helaas niet worden uitgevoerd.

Verbindings wandel- en zitbrug met de stromende Valkenbos. Verbinding met elkaar en de natuur. Geen fietsers en hondenpoep mogelijk.

Een mooie zit- en wandel brug gemaakt van duurzaam hardhout. Aan weerszijden is de toegang rolstoelvriendelijk met matig schuine toegangswegen. De brug zelf is slipvast bij nat- en gladheid. Eenmaal beneden kunt u er zitten en stroomop/afwaarts kijken vanaf zitbanken en rolstoelenplekken. De brug is laag, dichtbij het stromende Valkenbos water, zodat de beleving maximaal is. In de avond is zowel de brug als de oevers verlicht met duurzame energie. Er staat een XL afvalbak die dagelijks geleegd wordt door de gemeente. De plek verbindt mens en natuur en mensen met elkaar. Omdat je er niet even snel overheen fietst is de brug ook een oase van rust. Dat stimuleert gesprekken. 


Argumenten

Eens

M | January 18, 2020 1:06 AM

Mooi idee en hoogste tijd om het water op deze of een andere manier beleefbaar te maken. De waterloop is fraai hier, ook tpv de slinger richting Laan v Meerdervoort. De nieuwe valbeveiliging met hekken die aanzetten tot fietsparkeren draagt hier niet aan bij.

Reageren


Michael | January 21, 2020 2:20 PM

Fijn dat de kademuren verstevigd zijn, alleen is er weinig over nagedacht wat de wijk nog meer kan doen met het mooie water. Eendjes voeren, zitten aan het water, een mooie oversteekbrug; er kan toch wel iets meer meegedaan worden dan het met stalen hekken beveiligen.

Reageren


Marlies | January 29, 2020 8:27 PM

Heel goed idee. Ik heb ook al vaker gedacht dat het fijn zou zijn als het water en de kade beter benut zou kunnen worden door omwonenden.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel