logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Maak de Bosjes van Pex weer een park

Door: Job
January 17, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. De Bosjes van Pex hebben de aandacht. De gemeente gaat de mogelijkheid onderzoeken om hier verbeteringen te realiseren.

Herstel de Bosje van Pex zodat wandelaars, hondenbezitters, sporters en kinderen hier weer kunnen recreeren en trots op kunnen zijn.

Momenteel is de Bosjes van Pex geen gebied waar het prettig toeven is. Bomen hebben achterstallig onderhoud, dood hout wordt niet verwijderd, ondernemers gebruiken het als opslagterrein voor hun goederen, onderbegroeing bestaat uitsluitend uit brandnetels, de paden zijn slecht onderhouden en nauwelijks verlicht. Er wordt recent zelfs (drugs)afval gedumpt. Al met al geen prettige omgeving voor de wandelaar, hondenbezitter, sporter en kinderen om te recreeren en te spelen. In 2017 is er al een rapport opgesteld: Bosjes van Pex veiliger, groener en nog leuker maar dat heeft in weinig effect geresorteerd. In Meer en Bosch is een dergelijke actie wel succesvol geweest (dus het is mogelijk)

Argumenten

Eens

Marco | January 18, 2020 12:04 AM

Looppaden worden nauwelijks schoongemaakt en brandnetels groeien er lustig en ongehinderd op los. Je moet zelf aan de bel trekken om ervoor te zorgen dat er eens iemand met een maaimachine de paden vrijmaakt.
Het snel verwijderen van gedumpt afval zou wel heel fijn zijn!

Reageren


Inge | January 27, 2020 3:01 PM

Er is steeds meer bebouwing (dus ook verkeer) gekomen ten koste van het groen/bos. Mee eens dat het er niet op vooruit gaat.

Reageren


Marieke | February 3, 2020 9:00 PM

Zeer goed voorstel. De Bosjes van Pex is in potentie een zeer aantrekkelijke plek om te recreëren in het groen. Ik maak nu alleen gebruik van bestemmingen: de speeltuin en restaurant Pex. Wanneer de onderbegroeiing van uitsluitend brandnetels kan worden aangepakt is het ook prettig om te wandelen. Ook een grasveld om te picknicken zou erg welkom zijn.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel