logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Overlast schoolplein Zonnebloemschool

Door: pieter
January 17, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. Jongeren horen in de wijk en hebben behoefte aan ontmoetingsplekken. Niet alle plekken lenen zich hiervoor. Darom gaat het jeugdwerk met de jongeren in gesprek om te bespreken hoe ze gebruik kunnen blijven maken van het schoolplein zonder overlast te veroorzaken of ze door te verwijzen naar een plek waar ze geen overlast kunnen veroorzaken.

Het schoolplein aan de hyacintweg enorm opgeknapt met een voetbalveldje, groen en bankjes. Enorme verbetering, maar trekt hangjongeren aan.

Wij hebben veel overleg met de school(directeur) gehad, hij begrijpt het probleem, maar kan weinig doen. Er zijn borden verplaatst (dankzij de school en politie), maar dit is niet afdoende. Hangjongeren trekken zich er weinig van aan en zijn moeilijk aan te spreken. We bellen regelmatig de wijkagent, maar de beste man/vrouw heeft wel iets beter te doen (snap ik ook wel weer). Hoe dan ook, dit is echt vervelend en ik houd m'n hart vast als het dadelijk weer zomer wordt... 

Ik zou willen dat de toegangshekken s'-avonds op slot gaan om scooters van het schoolplein te weren. Vaker surveillance van politie en echt handhaven. Geen waarschuwingen meer, maar beboeten.


Argumenten

Eens

Ben je het eens met dit idee? Laat je stem horen!

Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel