logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Historische lantarenpalen

Door: Ine
January 17, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. In wijken die niet zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht worden geen klassieke lichtmasten geplaatst. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk hoger dan de kosten voor moderne lichtmasten waardoor deze niet overal kunnen worden geplaatst.

Ik zou graag de oude groene lantarenpalen terugzien in de Bomenbuurt.

Om de sfeer in de buurt te verhogen zou het mooi zijn deze oude groene lantarenpalen weer terug te zien . Deze worden nu ook gemaakt met LED verlichting en zijn dus ook zuinig en geven veel licht. Helaas heb ik geen goede foto maar had er nog 1 van de beeldbank Den Haag. 

Argumenten

Eens

Ed | January 17, 2020 6:55 PM

Ik ben het helemaal met mevrouw Crince eens.
Ik ben met haar getrouwd dus ik moet wel.
Geintje. Nee ik vind het echt een heel leuk idee.

Reageren


Marco | January 17, 2020 11:59 PM

Mijn vrouw is al jaren verbolgen over het feit dat onze groene lantarenpalen zijn vervangen door "moderne" lantarenpalen. We konden destijds door mee te betalen alsnog de groene lantarenpalen laten plaatsen??? Dus groen lantarenpalen ook in de bloemenbuurt, kunnen we dat verhaal ook weer afsluiten.

Reageren


Eli | January 26, 2020 1:52 PM

Een opmerking over ledverlichting: normale LED heeft een enorme blauwe lichtpiek in het licht uitzendende spectrum, en dat is slecht voor dieren en insecten, en ook lichtvervuiling. Daarom is het belangrijk om eerst heel goed te oriënteren als gemeente voordat er beslissingen worden genomen op LED-straatverlichting. Bijvoorbeeld het gebruik van filters om het blauw eruit te filteren. Geeft ook veel warmer licht, dat maakt het ook nog eens gezelliger. Is alleen wel duurder.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel