logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Fietswrakken inzameling

Door: Aad
January 17, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. Oude fietsen kunnen worden aangeboden als grofvuil bij één van de afvalbrengstations of er kan een ophaalafspraak worden gemaakt via de website. Daarnaast laat het handhavingsteam regelmatig oude achtergelaten fietsen verwijderen. De vergoeding voor kerstbomen werkt omdat kinderen uit de buurt kerstbomen die op straata zijn gezet kunnen inleveren. Dit is anders bij fietsen omdat dit iemand eigendom is die niet zomaar weggenomen mag worden. Voor fietsen zien we dit dan ook niet zitten.

Elk kwartaal een mogelijkheid je niet gebruikte first tegen kleine vergoeding inleveren op een vast punt, bijv. Brug Valkenboskade.

Tijdens mijn dagelijkse wandeling over de Valkenboskade erger ik me groen en geel (dus op zijn Haags) aan de vele gedumpte fietsen en fietswrakken. Mijn idee lijkt op dat van de helaas afgeschafte inzameling van kerstbomen die je dan tegen een kleine vergoeding of geschenkje kon inleveren....


Argumenten

Eens

peter | January 17, 2020 4:07 PM

Ik ben het hier mee eens. Het straatbeeld knapt hier zeker niet van op.

Reageren


Eli | January 27, 2020 7:05 PM

Veel mensen hebben het initiatief niet om dit te doen. Dan moet men bijvoorbeeld weer een kwartaal wachten, waarna ze ook op die dag tijd moeten hebben. Er kan beter elk half jaar een controle team langs alle fietsen gaan, met van die controle kaartjes die ze aan de fietsen hangen.

Reageren


Marijn | January 27, 2020 10:09 PM

Download gewoon de Buiten Beter-app.
...als je iets aan de gemeente wil doorgeven over de openbare ruimte. Dus: heb je een melding over gedumpt afval, defecte straatverlichting, hondenpoep, zwerffietsen, bijplaatsingen bij de ondergrondse afvalcontainers of wat dan ook: pak je mobiel. Om de gemeente te helpen bij het schoonhouden van onze woonomgeving.
Download de app en geef je melding supergemakkelijk door.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel