logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is niet haalbaar.

Autoluwe Fahrenheitstraat

Door: Evelien
January 16, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is niet haalbaar. De Fahrenheitstraat is in 2015 heringericht in overleg met de buurt en de winkeliers. Bij deze nieuwe inrichting is veel gekeken naar de verkeersveiligheid. Zo zijn er: 1) gelijkwaardige kruisingen aangelegd, waardoor doorgaand verkeer wordt afgeremd door verkeer dat van rechts komt; 2) is het asfalt vervangen voor klinkers om de snelheid naar beneden te brengen en 3) zijn er meerdere zebrapaden aangebracht. Het instellen van éénrichtingsverkeer heeft conseqenties voor de bereikbaarheid van de winkels en de wijk , waarbij het gevolg kan zijn dat er sluiproutes ontstaan wat ook niet wenselijk is.

Fahrenheitstraat autoluw voor meer rust, veiligheid, spelen, mogelijkheden uitbreiden horecagelegenheden en groen

De Fahrenheitstraat is een erg drukke straat met veel verkeer. Er zijn voldoende mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken voor bewoners, zoals extra terrassen, speelgelegenheden en groen. Een drankje op het terras in de uitlaatgassen is niet ideaal. Voor ondernemers is het natuurlijk belangrijk dat hun winkels goed bereikbaar zijn dus het voorstel zou zijn om bestemmingsverkeer wel toe te staan. 


Argumenten

Eens

I.C. | January 17, 2020 3:48 PM

Ik ben het eens. Eenrichtingverkeer zou hierbij goed helpen.

Reageren


Matthijs | January 19, 2020 4:33 PM

Tijdens de school/opvang haal en breng momenten is het ook erg druk met auto's die zijstraten uitkomen en om stilstaande wagens heen moeten rijden met overal overstekende mensen met kinderen. Daarnaast is het ook niet altijd even duidelijk dat rechts uit de kleine zijstraatjes voor gaat wat dus niet altijd gebeurd. Wellicht dat eenrichtingsverkeer dat zou kunnen verbeteren. Uiteraard rekening houdend met bestaande belangen.

Reageren


Michael | January 21, 2020 11:34 AM

Ergens mee eens. Persoonlijk zou het helpen als vrachtverkeer tussen 07:00 en 11:00 mag laden en lossen. Daarnaast moet er beter gehandhaaft worden op auto's die verkeerd staan te laden en lossen (op straat) en auto's die op bepaalde plekken niet geparkeerd mogen staan (voor intertoys bijv.). Ik zie eenrichtingsverkeer niet als oplossing. Er is teveel schoolgaand verkeer en doorgaand verkeer. Als je dit eenrichtingsverkeer maakt dan worden andere straten zoals de Goudenregenstraat overbelast.

Reageren
Dory | January 26, 2020 10:28 AM

Het zou al helpen als te grote vrachtwagens (langer dan 6 meter) geweerd worden uit de buurt. Nu worden vrachtwagens toegelaten die met moeite of helemaal niet de bocht kunnen maken en dubbel geparkeerd staan. Met een aanpassing van de gemeentelijke APV is dit mogelijk. Ik pleit ook voor Afhaalpunten aan de rand van de buurt om het aantal bezorgbussen voor online bestellingen van particulieren te verminderen.Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel