logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Dit idee is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is gecheckt op haalbaarheid en is haalbaar.

Ondergrondse restafval containers

Door: Naziha
January 16, 2020
Gemeente Den Haag | 27 mei 2020, 09:00

Dit idee is haalbaar. In de Bloemenbuurt worden ook ORAC's geplaatst. De plaatsing wordt bemoeilijkt omdat dit ten koste gaat van teveel parkeerplekken. In 2020 wordt verder onderzocht hoe plaatsing kan plaatsvinden zonder of met een minimaal verlies aan parkeerplekken.

Plaatsing van ondergrondse restafval containers

Helaas loopt de bloemenbuurt achter in de plaatsing van ORAC's. Er is voldoende ruimte! Bij de Jumbo aan de Anemoonstraat staat een duurzaamheid station, jammer dat je daar niet ook je restafval kwijt kan. Aan de sneeuwklokjestraat is ook ruimte voor een station. Gevolg: meeuwen en, ratten komen af op het vuilnis. Vooral in de zomer. Zakken worden door ze opengescheeurd en belandt op straat. Geef dit aub prioriteit. Als zelfs  in het Zeeheldenkwartier (waar er een enorme parkeerdruk is) deze orac's geplaatst kunnen worden, dan snap ik niet waarom het in  de bloemenbbuurt door de 'parkeerdruk' niet kan.


Argumenten

Eens

Alfred | January 16, 2020 5:02 PM

Plaatsing van enkele ondergrondse containers, zoals bij de Jumbo is een goed idee. In de smallere straten zal dat niet kunnen. Een mix van gewoon afval ophalen en ORAC's is ideaal voor de bewoners. Misschien minder voor de ophaaldienst.

Reageren


Nadine | January 16, 2020 7:15 PM

Ik lees op de website van de gemeente de voorwaarden voor het plaatsen van containers...de sneeuwklokjestraat en de containerplaats bij de goudsbloemlaan lijkt me er aan te voldoen. De overlast van de meeuwen wordt ieder zomer erger. Bovendien is 1x vuilnis ophalen per week vaak ook niet voldoende.

Reageren


Erik | January 16, 2020 10:47 PM

Tantoe-smerig als die meeuwen de voedselresten (die zelfs zij te ranzig vinden), verspreiden over de hele straat. Ik zeg; of een opvoedcursus voor die meeuwen of wat makkelijker; ondergrondse containertjes. Hoe moeilijk kan het zijn.

Reageren


Peter | January 18, 2020 4:03 PM

Hoe meer orac's hoe mnder overlast van meeuwen en restafval dat er naast gelegd wordt.

Reageren


Allard | January 25, 2020 6:36 PM

Wij hebben met onze VVE's (portiekwoningen) afgesproken dat wij hun kliko's (ik woon op 2e van 2) mogen gebruiken. Op deze manier blijft straat schoon, geen meeuwen en makkelijk voor hardwerkende vuilnisman. Ook is aan te raden om uiterlijk eind maart (voor broedseizoen) op het dak alle bestaande zeemeeuwnesten te verwijderen. Die beesten komen altijd terug naar hetzelfde nest. Als deze er niet meer is, gaan ze ergens anders een nieuw nest maken. Wij hebben veel minder last van meeuwen hierdoor

Reageren


Diego | January 19, 2020 11:17 AM

Graag ook bij Segbroeklaan, beide kanten. Het is genoeg plek tussen straat en stoep. Eigenlijk dat zijn de huidige afvalaanbieden punten. Doe maar onderground!

Reageren


Martine | February 2, 2020 2:42 PM

Al vanaf 2014 wordt er door de gemeente beloofd dat er orac's komen in de Sneeuwklokjestraat en ieder jaar is er weer een excuus waarom ze niet geplaatst worden. Op de kop van het pleintje/grasveld is plek zat en kan de wagen die ze moet legen er ook prima bij.

Reageren


Robert | January 18, 2020 7:41 PM

Ik snap het ook niet, mijn dochter woont in de Ribesstraat daar is maar één kant met woningen en daar zijn twee punten met ORAC's en in veel grotere dicht bevolktere straten zie soms geen ORAC's de overlast van meeuwen is zomers echt ernstig door alle platte daken in combinatie met afval. Ze beginnen ook vanaf 04.00 uur al te schreeuwen.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit idee? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel